Kumpulan Kata Ucapan Lebaran Bahasa Jawa Terbaru

Hai para sahabat kangsigit, terutama yang dari suku jawa. Bangga rasanya pada hari ini saya masih diberi kesempatan untuk menuliskan sesuatu yang sejatinya saya sendiri kurang paham dengan tulisan ini meski saya sendiri berasal dari bahasa jawa.

Maklum, sudah lama tinggal di sumatera, jadi logat jawa halusnya sudah tidak terasa lagi dilidah saya yang kebarat-baratan ini :D

Kali ini saya hendak membagikan sesuatu yang unik dan beda dari postingan saya yang sebelumnya, karena sekarang saya pakai boso jowo halus. Kata ucapan selamat hari lebaran bahasa jawa ini sebelumnya ditulis oleh teman saya di (http://lintastulisan.blogspot.com/) dan kini akan saya coba posting ulang dengan sedikit penambahan yang semoga bisa disenangi pengunjung setia blog ini. Anda dapat mengunjungi blog ini lagi dengan menuliskan www.kangsigit.com pada browser Anda.

Hari lebaran adalah hari yang paling ditunggu-tunggu bagi umat muslim. Kedatangan bulan suci yang penuh berkah ini dimanfaatkan oleh kebanyakan orang untuk saling bermaaf maafan antar sanak family, keluarga, kerabat, teman, sahabat, pacar, maupun orang tak dikenal. Biasanya korban facebook nih :D

Meskipun pada saat ini (sekarang) belum mendekati bulan ramadhan, namun tak mau ketinggalan untuk berbagi coretan bermakna ini. Karena besok ketika telah mendekati bulan suci ramadhan pasti rame banget dan ngantri yang nulis artikel ini, jadi mending sekarang aja deh hehehe.

Sekali lagi penulis mau mengingatkan bahwa tulisan ini bukan dibuat oleh saya ya, saya hanya berbagi dari yang telah teman saya buat tahun lalu. Jadi jika ada salah kata atau salah dalam pengetikan jangan salahkan saya, karena saya sendiri sebenarnya juga kurang mengetahui/ kurang bisa berbicara menggunakan bahasa jawa yang halus.

Ok langsung saja deh, karena kangsigit ini orangnya pendiem banget dan gak pandai merangkai kata-kata, namun sok bijak, jadi postingan ini kita akhiri saja sampai disini.

Ooops, lah kata ucapan selamat hari lebaran bahasa jawanya mana kang?
Oh ya hampir lupa, ini dia kumpulan kalimat ucapan bahasa jawa terbaru yang bagus dan simple terupdate.
-------------------------------------------
“Nadyan netra tansasmita, lathi tanwicara, hamung aksara tinata minangka duta. Bebeging manah nyuwun gunging pangapurandika lan sugeng riyadi.”
-------------------------------------------
“Gilir gumanti padhang tetrawangan ing wayah ratri. Kawula (pengirim) ngaturaken sugeng riaden sugeng karaharjan, rena ing penggalih kawula nyuwun agunging samudra pangaksama lahir trusing batos, mugiya tansah winengku ing karahayon lan widada ing sambikala.”
-------------------------------------------
“Srengenge Idul Fitri anggawa pangarep-arep, silaturahim kanggo lantaran rumakete ati. Kita sedaya caos pangapura kanthi mantep nglaleake kalepatan liyan gawe tentreme ati”
-------------------------------------------
“Paijem gadhah Fiat. Diagem touring dateng Banten. Dalem kathah lepat,kerso paring agenge pangapunten”
-------------------------------------------
“Nagara tentrem amarga para satria pinandhita, bengi shalat tahajud, awan sregep makarya. Sugeng riyadi, sedaya kalepatan kula nyuwun pangapura Latihan pasa sewulan mugi kita dados manungsa takwa”
-------------------------------------------
“Dinten meniko dinten bakda riyadi Kulo menawi gadhah kalepatan ingkang disengaja lan boten disengaja dumateng panjenenagan sak kulawarga kulo nyuwun agenging samudro pangaksami”
-------------------------------------------
“Juminten mbeber kloso, Dodol kupat ngarep gapuro. Wonten dinten riyoyo, menawi lepat kulo nyuwun ngapuro. Mugi-mugi Allah maringi pepadang kagem sedoyo”
-------------------------------------------
“Mlaku-mlaku ning Malioboro Menawi sayah numpak becak luwih sekeca Sugeng riyadi kagem panjenengan sedaya Sagung kalepatan nyuwun diparingi pangapura”
-------------------------------------------
“Mangan kopat karo mangan apem gadhah lepat nyuwun pangapunten”
-------------------------------------------
“Sucineng ati, tumatining laku, ngaturaken SUGENG RIYADI 1434H bilih wonten kalepatan nyuwun agungi samudro pangaksami”
-------------------------------------------
“Kulo nyuwun gunging pangapunten sedanten kalepaten lahir dumugi ning batos boten langkung ngaturaken sugeng Iedul Fitri, mugi Gusti Allah Ingkang Kuoso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo. Amien”
-------------------------------------------
“Pitik kate rupane putih Pitik alas rupane coklat Idul Fitri ati manungsa bali putih hawa-nafsu dikendali kanthi tobat”
-------------------------------------------
“NgaturakenWilujeng Ied Fitri 1434 H. Nyuwun gunging pangapunten. Mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti ingkang Maha Mirah. Amin.”
-------------------------------------------
“Rinengga suminaring surya dinten fitri cinandra resik ing wardaya, katur sugeng manghayubagya Idul Fitri nyuwun angunging samudra pangaksami, ing sedaya kalepatan kula sakluwarga “minal aidinwal faidzin” mugi kita tansah winengku ing karahayon, gesang, lan mugi tansah pikantuk ridho saking Gusti Allah SWT.”
-------------------------------------------
“Paijem gadhah Fiat. Diagem touring dateng Banten. Dalem kathah lepat, kerso paring agenge pangapunten.”
-------------------------------------------
“Mulad sarira hangrasa wani. Wani ngakoni kalemahan diri. Sugeng Riyadi Idul Fitri. Sadaya kelepatan nyuwun pangaksami.”
-------------------------------------------
“Ngaturaken wilujeng Ied Fitri 1434 H. Nyuwun gunging pangapunten. Mugi kita kanugrahan jatining fitrah saking Gusti ingkang Maha Mirah.
Amien..”
-------------------------------------------
“Nandur pari jero. Manfaate kanggo anak putu. Luputku marang awakmu jero. Mangga dipendem nganggo pangapuramu. Taqabalallahu Minna Wa Minkum. Mugi amal ibadah kita sadaya katampi”
-------------------------------------------
“Mangan sate sak gulene, sego megono bumbu kemiri kapan wae lebarane, sugeng riyoyo idul fitri tumbar merico kecap asing Nyuwun ngapuro lahir lan batin”
-------------------------------------------
“Cangkem iki sering nggedabrus, utek iki sering mikir sing elek. Minal aidzin wal faidzin. Mohon maaf lahir batin”
-------------------------------------------
“Mbok Setro bakul tempe gawe sehat wong sak erte marga tempe akeh proteine Lebaran ora kudu ganti hape sing penting kendali diri ora nggape hawa-nafsu sing nggugu karepe dewe”
-------------------------------------------
“Ngaturaken wilujeng Idul Fitri 1434 H. Nyuwun gunging pangapunten. Mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti ingkang Maha Pemurah. Amin.”
-------------------------------------------
“Gunung Merapi, Gunung Merbabu, tansah jejer kaya sedulur kembar Aku sing wis tau nglaraake atimu njaluk samudra pangapuramu kang jembar.”
-------------------------------------------
“Gunung Merapi rupane biru dicedaki dadi ijo wit-witan cemara Menawi kula gadhah keliru nyuwun agenging samudra pangapura.”
-------------------------------------------
“Numpak andhong ning Kotagedhe, tuku ali-ali kagem eyang putri. Bilih aku nduwe luput gedhe,
nyuwun kawelasan sampean ampuni.”
-------------------------------------------
“Ning gunung ketur tuku bolah, kanggo ndodomi sajadahe simbah Dudu salahmu sing gawe susah, nafsu amarahku sing gawe bubrah.”
-------------------------------------------
“Juminten mbeber kloso, dodol kupat ngarep gapuro. Wonten dinten riyoyo, menawi lepat kulo nyuwun ngapuro. Mugi-mugi Allah maringi pepadang kagem sedoyo.”
-------------------------------------------
“Ngaturaken wilujeng Ied Fitri 1434 H.Nyuwun gunging pangapunten.Mugi kita kanugrahan jatining fitrah saking Gusti ingkang Maha Mirah.Amien”
-------------------------------------------
“Dhahar kupat kuahipun santen, menawi wonten lepat nyuwun pangapunten. Mugi2 kabeh doso2 dilebur ing dinten riyoyo niki. Amien.”
-------------------------------------------
-------------------------------------------

Untuk Membalas Ucapan Kata Kata Lebaran Bahasa Jawa  Seperti ini:
-------------------------------------------
“Kondur sami-sami kanthi linambaran tulus saha andhap asoring manah kula ugi ngaturaken sedaya kalepatan mugi sageda kalebur ing riyadi suci punika. Mugi Gusti Allah paring ijabah.”
-------------------------------------------
-------------------------------------------
Akan berbeda lagi ketika berkunjung atau mengucapkan selamat Lebaran secara langsung:
-------------------------------------------
“Katur dhumateng ngarsanipun Bapak/Ibu/Simbah/,dll, ingkang sepisan kula badhe ngaturaken sungkem pangabekti kula dhumateng Bapak/Ibu/Simbah/,dll, ingkang kaping kalih kula ngaturaken sugeng riyadi sedaya lepat kula nyuwun pangapunten lan sageta kalebur wonten ing dinten riyadi punika lantaran Bapak/Ibu/Simbah/,dll. Ingkang saklajengipun kula ugi nyuwun pangestu mugi-mugi menapa ingkang dados panggayuh kula saged kalaksanan. Cekap atur kula.”
-------------------------------------------

Gimana artinya, tau gak kalian, gayanya bacanya serius taunya malah menghayal wkwkwkwk
Ok segitu aja deh sob, kalau ada salah-salah kata atau kekurangan saya minta maaf banget. Niat saya hanya ingin berbagi dan mencari rezeki, semoga berkah. Sampai jumpa teman-teman.
URL

Komentar yang bermanfaat mendapat Rating*****oleh Admin blog ini